Fredag, vin och Prins annorlunda :)..

Åhh vad skönt det är med fredag :)).. Efter att jag slutat jobbet idag så mötte jag upp Ida för en mysig fika :). Det blev massa prat och ett besök på systemet för att handla lite vin till kvällen. Jag och Mattias har fått en (o)vana att dricka rödvin på fredagar. Det ger några vuxenpoäng tycker jag för det var inte längesen jag inte alls tyckte om rödvin. Men nu har jag kommit på vad gott det är till kött :))..

Jag vill tipsa om en sak jag såg i eftermiddags på facebook, Sören Olsson (en av författarna till Sune böckerna) kommer att föreläsa på Club 700 imorgon lördag kl 10.30, den kände jag direkt att jag måste gå på. Föreläsningen heter Prins annorlunda vilket även är titeln på hans bok. Den handlar om när Sören och hans fru Yvonne får sin son Ludvig som föddes med Down syndrom och om hur livet snabbt kan förändras och inte blir som det från början var planerat. Jag har själv under flera år jobbat med personer som är i behov av särskilt stöd dels som personlig assistent men även på kortidsboende och daglig verksamhet. Sen snart 9 år tillbaka är jag också kontaktperson till en tjej så detta är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det ska bli spännande att höra på Sören och ta del av hans berättelse "live" :))..

Ha en underbar fredagskväll alla!

Kram


Äntligen :)

God kväll :)..

Jag kom precis hem efter att ha sett den sista Twilight filmen, trodde från första början att de filmerna inte skulle vara något för mig. Eftersom jag i vanliga fall inte gillar fantasy överhuvudtaget men de här filmerna fastnade jag verkligen för. Kanske det kan bero på att de har en riktig kärleksstory i grunden :).. Så gå och se den här filmen och har ni inte sett de övriga 4 filmerna så SE de först jag lovar att ni inte kommer att ångra er ;)..

I helgen blir det lugnt och skönt med kalas på lördag för att fira kära syster Sara som fyller 23 år <3.. Jag har också tänkt att hänga med Emma och Wilma (min guddotter som vi säger fast hon inte är döpt men motsvarigheten till det :). Emma som är Wilmas mamma är en av min närmaste vänner, vi har känt varandra sen 7-års ålder så 20 år i år alltså, oj vad gamla vi lät helt plötsligt ;).. Jag har "hängt" med Emma och Wilma nästintill 1 gång i veckan sen hon föddes för 2,5 år sen och det har jag tänkt fortsätta med (får väl se hur populär jag är om 10 år eller så ;). Hon är bland annat en riktig stjärna på att prata vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att hon redan från fosterstadiet fått lyssna på vårt skitsnack ;), oftast med tant Malin och mig i spetsen. Tänkte att jag därför lägger upp några bilder på oss alla och en bild från filmen idag.

Kram till er alla!


Helg :)..

Hej alla :), ja nu är det fredag igen och jag vet inte riktigt vart den här veckan tagit vägen. Den har mest innehållit jobb och trötta kvällar där jag somnat i soffan. När jag slutade idag åkte jag och hämtade upp Sara (min syster) och vi åkte för att ta en fika på ett mysigt ställe här på väster i Örebro som heter Fröken Brogrens, känslan när man är där är mer som att man sitter hemma i någons vardagsrum och tar en kaffe. Plus att de har en del i lokalen där de säljer inredningsprylar och de har väldigt mycket gott fika att välja på :)..

Imorgon ska jag och och ett gäng tjejer ha en helkväll som kommer innehålla massa vin, skratt ock skitsnack :).. Det ska komma en tjej som ska hålla i en visning för oss med lite intimare inriktning ;)).. Ska bli jätteroligt att umgås och att gå ut som jag inte gjort på ett bra tag nu. Ikväll ska vi se på En plats i solen som är en av Lisa Marklunds senaste, hoppas på att jag håller mig vaken till slutet :)..

Jag lägger upp två bilder från Fröken Brogrens, den ena från idag och den andra är från en lördag morgon när jag och Mattias åt frukost där :)..

Trevlig kväll på er alla!


Äntligen

Ja äntligen har jag förstått hur jag gör för att ändra bakgrunden här på bloggen och jag blev ganska nöjd med kollaget jag tillslut fick fram. Kul för nu kan jag ändra lite då och då, jag skulle även vilja ändra på lite text och så men en sak i taget ;). Jobbade till 17 idag och när jag kom hem så var det alldeles mörkt ute. Det är bara 7 veckor kvar till jul vilket jag tycker känns helt overkligt, kanske är dags att börja tänka på lite julklappar snart då. Sen är det bara 10 veckor kvar innan vi åker till Thailand, jag och Mattias brukar titta på youtube klipp och drömma oss bort lite ibland. Vi lääängtar kan jag väl milt sagt säga :).. Vi valde att åka på en kombinationsresa den här gången vilket innebär att vi är en vecka i Khao lak där ingen av oss tidigare varit och en vecka i Patong som vi var i sist vi var där 2010. Två av bilderna jag har i nya headern är just från Thailand och vårt favoritställe där som heter Long Beach och ligger ute på Phi phi island. Åker ni till Thailand så får ni INTE missa det alltså för det är underbart. Jag lägger in en bild från utsikten där vi åt frukost.
Kram

Husvisning och tröghet

Hej alla

I förmiddags eller jag mellan 12-13 så var det visning på ett hus som vi åkte och tittade på, ett hus som ligger här i Örebro bara 3 km från centrum ungefär. Bara det att åka på visning känns ganska moget men samtidigt lite skrämmande. Inte för att vi på långa vägar har råd att köpa ett hus för över 2 miljoner nu men bara att vara där gjorde ju att det kändes som ett steg närmare på nåt sätt :).. Huset var fint men i behov av renovering, vi har hört från flera håll (erfarna husspanare) att man ska åka på mååånga visningar bara för att få lite erfarenhet av hur det fungerar. Det är inte ovanligt att bilderna som man sett innan inte riiiktigt stämmer överens med verkligheten. Så var det även till viss del i det här fallet. En annan sak jag funderat lite över är det här med olika lukter, det står sällan i beskrivningen: -Lägg märke till den inrökta doften som finns i hela huset ;).. Just rökdoften var ganska påtagligt i detta hus tyvärr vilket förstör ganska mycket för mig på en gång när jag kliver innanför dörren.

Jaja nog om husprat och över till det här med bloggandets värld, jag har suttit en stund på förmiddagen och en stund på eftermiddagen för att förstå hur jag ska göra för att byta Header som det så fint heter :).. Det vill säga bakgrunden på bloggen jag skulle vilja ha ett foto som jag själv tagit. Men jag har lite gett upp, kanske är jag som är ovanligt trög men så många siffror hit och kopiera adress dit gjorde mig alldeles snurrig. Jag har även sökt på youtube men nej den vägen gick inte heller. Skulle nog behöva ta ledigt från jobbet en vecka eller så, så kanske jag skulle få ordning på det ;)..

Det blir en filmkväll ikväll istället tror jag bestämt men först Solsidan

Hoppas alla har en trevlig söndagskväll!

Kram

Var sak på sin plats?!?

 
 
Vi lyttade till vår nuvarande lägenhet 1;a september och har kommit i ordning relativt bra, Dilemmat för mig är att få detaljer som tavlor och lampor på plats eller mer att känna exakt var de passar bäst in. Jag köpte en så rolig världskarta i veckan den är som en stor skraplott där du skrapar fram de länder du varit i. Från början hade jag tänkt att en rolig idé vore att ha en karta att sätta fast häftstift på som visar de länder vi rest till men eftersom jag hittade "skrapkartan" så körde jag på den idén istället. Problemet nu är att jag inte riktigt vet vart den ska få sitta och jag upptäckte att vi visst inte har varit i så många länder egentligen (blev så påtagligt när kartan väl var framför oss ;).. 
Inget problem egentligen för kartan kan vi ju behålla så länge vi bara vill och besöka många fler länder som vi kan skrapa fram. Det är väl helt enkelt så att vi får provhänga saker för att känna helt säkert var de hör hemma,
 
Kram kram

Dagen i bilder

 


En händelserik lördag :)..

 
Idag blev en händelserik dag, somnade som vanligt på soffan igår innan NIO så lite väl tidigt kanske ;).. Var i alla fall väldigt pigg när jag vaknade imorse. Vi hade bestämt att vi skulle hänga med Emma och Wilma på dan så vi var hos de redan vid tio tiden. Hade en riktig mysdag <3..  Blev lek och massa prat och lite försök att förstå sig pp bloggandets värld för både Emma och mi
 
;).. Fick god mat och fika med så tack för det.
 
Vråd tre tiden åkte jag och Mattias vidare mot hans bror Jonas och hans tjej Madde för att hälsa och snosa på deras nyfödda lilla Viktor och för att fira att deras stora pojke Emil  har fyllt 3 år i veckan som var <3..
Blev lek där också och gott fika igen :)..
 
Därifrån åkte vi vidare mot Norra kyrkogården för att tända ljus på Mattias mormor och farmors gravar. Var så otroligt fint med alla ljus som lös överallt. Vi åkte därifrån och vidare för att äta lite mat tillsammans med Mattias andra bror Markus och hans tjej Erika på Saigon och sen hyrde vi film tillsammans som vi åkte ut till de i Vintrosa och tittade på. Jag somnade för andra gången denna helg i soffan men skyller på den var så skön och att all värme från eldandet gjorde sitt till ;)..

Hej och välkommen

Jaha så nu har jag startat upp en blogg, får se hur det kommer att gå för bara att starta bloggen var ett litet projekt ;).. Jag tänkte dela med mig lite av vad som händer i mitt liv och mina tankar och funderingar.
Hjärtligt Välkomna in hit ialla fall!
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0