Sjukstuga och julklappar

Jaha idag är vi hemma Alvar och jag 😷 Javisst magsjukan har slagit till härhemma... Igen. Jag hämtade Alvar igår tillsammans med Emma, Wilma och My som kom över spontant och tänkte mysa med oss under eftermiddagen. Direkt vi kom innanför dörren på förskolan mötte Alvar och hans fröken upp oss och berättade att dom hade bytt två blöjor inom en kort period. Hmm misstänkt men visste inte om det var något han ätit först. 
Vi gick ut och var ute tillsammans en kort stund innan Emma och barnen vände hem och vi gick in.

Alvar åt lite mat sen blev det några blöjbyten och även idag samma visa med feber på det också.
Både jag och Mattias hade magsjuka förr förra veckan så inget vi är sådär jättesugna på igen. Alvar var hemma sjuk med Mattias hela den veckan också men då hade han feber, förkylning och ingen röst. Stackare som är dålig igen ❤️

Jaa slutklagat nu då!! Annars har vi tittat lite film idag.. Kalle Anka och Bamse är nog favoriterna just nu. Jag har klickat hem lite julklappar känns underbart skönt att inte behöva springa mer än nödvändigt i butiker 👏😊 
Det här ska Alvar få av oss och nån bok har jag tänkt.



Sen en annan hemlig julklapp har jag också beställt så nu är det inte så många kvar att fixa faktiskt 👏👍🎁
Vi drar lott både på min sida och Mattias sida av familjen. Bara att vi har lyckats försagt oss ungefär varje jul.
I år var det jag som lyckades med det först 😜

Ha en fortsatt fin dag!!

Mysig helg

Vi har haft en mysig helg som inleddes med att vi var lediga tillsammans i fredags. Då passade vi på att baka både pepparkakor och lussebullar. 
Alvar som mest åt deg tyckte nog ändå det var lite roligt att trycka ut några figurer mellan varven.


I lördags tog vi fram pulkan och gav oss ut i backen en sväng





På eftermiddagen var vi på Bamseteater med ett helt gäng, bland annat Alvars kompis Elina var med och teatern fick helt klart godkänt. Den skulle vara 50 min lång uppdelat i två akter men strax innan den startade sa regissören att den skulle komma att bli lite längre.
Det blev den och 50 min blev istället till totalt 80 och helt utan paus. Det gick över förväntan och dom små busarna lyckades sitta still nästan hela tiden. Imponerande måste jag säga.




 Efter teatern åt vi på McDonalds vilket var populärt 🍔🍟

Idag (söndag) startade jag med en mysig frukost tillsammans med Malin och Ann-Sofie på Fröken Brogrens på väster 
Efter lunch och under eftermiddagen har vi varit ute hos Emma och hälsat på, Malin var också med ut så vi hann snacka lite skit. Planerade för en tjejkväll snart gjorde vi också 👏😍

Ha en fin kväll!


Besök på USÖ

Vi hade tid för Alvar idag på USÖ 
där en märkbart stressad läkare ropade upp oss ca 30 minuter efter avtalad tid. 
I samma andetag som han ropade upp oss och vi var på väg mot honom så ropade han till sig en kollega. De två började en intensiv diskussion om vem som skulle kunna tänkas ta en operation extra under eftermiddagen samtidigt som de började dela upp ansvaret av inbokade patienter mellan sig. Diskussionen pågick i några minuter medan vi stod där bredvid och låtsades som om det regnade där i korridoren. 

Läkaren bad oss om ursäkt för väntan och förklarade sig snabbt med att det var 3 läkare sjuka på avdelningen idag så deras situation var liiite pressad. Jaa sa jag och klämde fram något om att det är jobbigt att inte räcka till. 

Det här känner alldeles säkert många tyvärr igen inom flertalet yrken.. Men jag kan inte hjälpa att tänka lite extra på våra yrken där vi arbetar med människor. Att det borde vara självklart att ha tillräckligt med personal för att mäkta med arbetsuppgifterna, att kunna ta in (kompetenta) vikarier vid behov och möten mellan människor där inte stress och en känsla av att vara otillräcklig skiner igenom.

Det positiva i arbetet väger upp det negativa och alla dagar ser självklart inte ut såhär MEN att det förekommer är illa nog tänker jag.
Så sammanfattningsvis vill jag ge en stor eloge till alla som på något vis arbetar med omvårdnad av människor ❤️


Alvar hoppas på mer snö som får ligga kvar ❄️☃ 

RSS 2.0