Lugn Valborg

Nu de sista dagarna har varit otroligt lugna då jag fortfarande känner mig hängig. Stackars Alvar har fått vara inne och börjar nog tröttna på att jag är tråkig, tur att Mattias är ledig imorgon 😃  Han roar sig rätt bra själv också bara man är med i rummet så, ju mer han har börjat röra sig själv desto mer har han börjat söka sig in till sitt eget rum. Oftast börjar dagen med att Alvar kryper in dit och river ner allt som finns i hans hylla därinne, utan att blinka drar han ner bok efter bok och inte tanke på att städa efter sig har han 😉😳


Lite bilder på lilla marodören när han leker.

Vi hade planer på att gå till stora holmen och titta på brasan tillsammans med
Emma, Matte och Wilma. Efter brastittande var tanken att de skulle följa med hit på tacomys men vi får ta det en annan dag snart helt enkelt.

Nu när regnet öser ned så känns det rätt skönt att sitta inne i soffan faktiskt. 

Hoppas ni haft en fin Valborg!

Besök både på BVC och Vc

En intensiv dag har vi haft med BVC besök på fm där vi vägde, mätte och gjorde hörseltest på Alvar och allt såg bra ut 👍. Sen på dagen/eftermiddagen besök på vårdcentralen för mig.

Igår kväll när vi kom hem så fick jag feberfrossa och låg hela natten och mådde dåligt. Jag hade sedan tidigare en tid på Vc idag för en knöl på halsen som kommit och gått under en månads tid ungefär men inte riktigt vill försvinna. I förra veckan redan ringde jag till Ängen som är min närmsta Vc men de hade bortfall på läkare och hänvisade mig till en privat praktik och oj vilken skillnad! Jag kom för det första in i tid och när jag skulle ta blodprov och tillbaka in till läkaren för att titta upp det så gick det också supersnabbt och smidigt. Hela besöket tog 30 min ink prover, rekord iaf för mig på ett Vc besök! Dessutom visade han i en bok med bilder lite pedagogiskt det han trodde det var, en förstorad spottkörtel så penicillin blev det mot det. Han skickade mig vidare för att ta prover på usö där jag sammanlagt väntade 70 min på provtagning och Apoteket. Lite skillnad!!

Mamma, Thomas, Sara och David hade Alvar och lekte i Stadsparken medan jag var hos läkaren. Han hade busat och varit så glad, våran stora kille 😍. Imorgon blir han 8 månader och det går knappt att förstå tycker jag 😳. 



Härligt med helg 😃

Då var det söndag igen, veckan har gått snabbt nu när det varit kortvecka igen men eftersom Mattias varit sjuk under påsken så känns det som vi först nu kan njuta av ledigheten!  
I fredags var vi tillsammans med ett gäng trevliga människor hemma hos Michelle och Fredrik för att fira Fredriks 25 årsdag vilket var mycket trevligt 😃👍. 

I går startade vi dagen med att gå till Coop och köpa färskt bröd till frukost vilket börjar bli en liten helgvana, en mysig sådan 😃 Innan dagen var över hade jag lyckats vara på affären 3 gånger, dom som jobbar börjar känns igen oss 😉

Mamma och Sara hämtade upp mig lite senare igår förmiddag och vi tog en tur till Bra och Begagnat och Erikshjälpen där jag hittade lite böcker bland annat. Efter vi var klara där åkte vi och tog en lunch på Rosalis och satt ute i solen och bara njöt, kändes ju som en dag i juni sååå härligt! Efter lunchen så tog vi en tur till plantagen och tittade efter lite lämpliga klätterväxter att plantera som kan växa upp på våra spaljéer för insynsskydd. Tänkte även köpa lite blommor att ha ute men först ska vi ta tag i planterandet som känns mest brådskande.

Igår kväll kommer Lotta, Pernilla och Jojje förbi och grillade med oss, det var  trevligt 😃👍. Bäst att passa på när det är så härligt väder. 

Idag är Mattias ute på sjön och fiskar och vi, jag och Alvar har tagit en tur till Nora för att hälsa på. Just nu sover Alvar i vagnen och jag sitter i solen och har det bra!

En bild på en vårkille redo för färd mot Nora 



Ha en skön söndag 😃

Ute och njuter

Oj vilket väder vi haft de sista dagarna alltså, härligt! Jag och Alvar tog  en sväng igår och mötte upp Emelie och hennes två små, Elwin och Wilmina. Vi tillbringade några timmar i Stadsparken där barnen lekte lite. Det finns ju så mycket spännande där och för att inte tala om allt och alla att titta på. Efter en stund var det mellisdags så då gick vi in och satte oss på caféet i Wadköping. Tror vi alla njöt av att sitta ute och fika 👍☀️.




I förrgår fick vi hem nya bilbarnstolen och det var lättare sagt än gjort att få den på plats men det gick efter en stund och några svordomar 😁 Alvar satt mycket bättre i den än den gamla 👍
Den nya stolen är från 9 kilo och jag skulle tro att han väger runt 10 nu så inga problem att börja använda den alltså. Vi ska till BVC nu nästa måndag och det ska bli oerhört spännande eftersom det var 2 månader sen sist. Alltid kul att se hur längd och viktkurvan ligger.

Ha en härlig dag i solen 😃

Lugnt och skönt

En skön och lugn dag har vi haft idag med betoning på lugn. Vi har hållit oss hemma största delen av dagen frånsett en promenad till Coop, för typ femte dagen i rad (tur att helgens personal iaf är utbytt 😜). Sen har vi varit lite i solen på uteplatsen och lekt, vad skönt och välbehövligt det är med sol. Mattias har legat och vilat och bara försökt pigga på sig, stackaren blev ju dålig inatt igen 😁👎. Hoppas på snabbt övergående och att vi slipper skiten.

Alvar är galen och ställer sig mot precis ALLT här hemma! Många har sagt och vi har märkt att han är ganska motoriskt tidig men jag har inte tänkt så mycket mer på det. Bara för att jag var lite nyfiken läste jag om barns utveckling och där stod att många börjar att ställa sig mot möbler och annat och vid 10 månaders ålder kan de allra flesta det.  Alvar började ställa sig mot bordet i slutet av mars, alltså sen han var 7 månader 😁. Det är inte konstigt att det händer lite olyckor men ändå tycker jag han klarar sig väldigt bra! Klart att vi får vara med hela tiden och tänka på att säkra har vi fått göra. Idag släppte han dessutom och stod utan stöd 2 gånger inte länge men några sekunder. Gahh hjärtat är i halsgropen ibland men samtidigt så är det bara att gilla läget såklart, utvecklingen kan man inte stoppa även om han inte vet sitt bästa lilla plutt 😁😃.
Det är inte många sekunder han är still om dagen våran lilla kille och allra helst står han såhär vid vardagsrumsbordet.


Ha en skön kväll nu ska jag upp till tvätten och sen slänga mig i soffan med en kopp te 😃👍



En skön dag i solen!

Skrev precis ett inlägg som bara försvann,, hmm. Gör väl ett nytt försök..

Tanken var att vi skulle se på Fjällbackamorden som går på SVT ikväll men när vi skulle sätta på tv:n händer inget, strömavbrott tänker jag men nej,, vårt grenuttag som är trasigt 👎
Inte meningen att jag ska se på tv så tänkte att jag istället skriver lite här men verkade inte vara meningen det heller 😉 

Blev en bra dag som efter handling och städning spenderades ute i solen. Jag uppskattar verkligen våran uteplats och speciellt nu när Alvar sitter och rör sig så mycket själv är det skönt att bara öppna och gå ut! Vi satt och lekte på en filt och kändes som även Alvar uppskattade att vara ute i det härliga vädret. Vi hann med en promenad och grillning på em/kvällen. Vi testade något vi inte gjort förut att grilla lax i folie, jag hade i purjo, pesto och feta och färsk laxfilé som jag la i aluminiumfolié och sen grillade Mattias de i 10-15 min. Till det åt vi kokt potatis och en kall sås med räkor. Blev supergott och det blir garanterat fler gånger!

Nej nu får det bli att gå och sova istället vilket inte heller är så tokigt med tanke på att man aldrig vet när eller hur ofta våran lilla kille vaknar. 

Våran påskgubbe på långfredagen hemma hos mormor i Nora, innan vi fick åka hem snabbt som tusan till Örebro igen 😳😁😉

Sov så gott!


Sol och värme 👍

Så skönt med värme och jag tar tillbaka det jag skrev igår för ungefär 5 minuter efteråt sken solen så härligt 😃
I dag står veckohandling och städning/rensning på schemat. Vi har hunnit med två av de tre punkterna så nu väntar lite lunch och sen rensa bland lådor och gamla urvuxna Alvar-kläder. Lite tid ska vi även spendera utomhus i solen förstås. 

Förresten på tal om handling så har jag verkligen fastnat för nya Coop här i Ladugårdsängen, fräscht med allt man behöver och framförallt trevlig personal! Så ett tips om man är sugen på att åka till en ny butik 😃

Igår em var vi lite rastlösa så jag åkte och handlade spaljé till uteplatsen. Vi satte upp den som jag skrev tidigare att jag tänkt, på staketet och fäste med buntband. Vi gick även loss på våran gigantiska träd/buske, på grund av min totala okunskap i växt/blomriket så har jag ingen aning om vilken sort. Jag vet ännu mindre hur och när den ska klippas/ansas men vi gick mer på känsla där 😳😜 och lät den inköpta grenklippare från Jula visa vad den gick för. Blev inte den snyggaste ansningen men skönt att bli av med en del av den och framförallt kanske igelkotten som bodde där i somras inte längre trivs lika bra 😳👍.

Slänger upp bilder och visar spaljéerna och sen är tanken att växter ska planteras på de. 




Ha en fin påskdag i solen 🐣☀️

Tips mottages gärna!! Glad påsk också 🐣

God morgon för andra gången idag :)..
Alvar sov sådär inatt men vaknade inte förens 6.30 vilket ändå får räknas som lite sovmorgon 👍. Han somnade om vid 9 tiden och jag också i 15 min sådär powernap är aldrig fel!

Mattias har tillbringat natten på soffan och mår mycket bättre idag så vi *peppar peppar* kanske har klarat oss. 
Om han mår bra under dagen så tänkte vi att imorgon ska utemöblerna få komma ner från vinden och jag ska iväg och handla lite saker så vi kan få inskynsskydd till uteplatsen. Har en tanke om att sätta träspaljé på halva staketet som då sticker upp en bit i luften och plantera någon snabbväxande klätterväxt på den. Är osäker på om den kommer sitta bra där, tänker om det blåser ordentligt så kanske det behövs något mer rejält!?!
Sen får man ju inte heller sätta upp vad som helst men är det ingen hög mur/plank så borde det vara okej hoppas jag.
Ja ni hör ju att varken fantasin eller de gröna fingrarna finns där så jag är oerhört tacksam för lite tips på både insynsskydd och snabbväxande, framförallt lättskötta växter :).. 

Får bli en promenad sen när Alvar ska sova nästa gång, skönt att komma ut lite. Jag undrar bara lite vart solen är?

Glad påsk på er alla!


En bild från igår på våran lilla påskgubbe (mustaschen ser mer ut som lite skit under näsan men min tanke att få till en sån fin krusidull-mustasch nappade inte Alvar riktigt på :)).. 

Tiden går..

Hej och oj vad längesen jag skrev något eller jag hann väl aldrig bli någo storbloggare precis ;).. En hel del har hänt sen sist, vi har fått våran pojke Alvar som föddes 29/8-13 vilket alltså innebär att han snart är 8 månader och jag inser plötsligt vad galet snabbt tiden går! Jag njuter i fulla drag av att vara hemma med honom och planerar att vara föräldraledig fram tills årsskiftet. När jag tänker på att våran lilla kille blir 1 år om lite drygt 4 månader så känns det så overkligt, han skulle alltså i praktiken kunna börja förskola även då. Nu kommer Mattias vara hemma med honom när jag går tillbaka och jobbar så inte fören i april 2015 kommer han skolas in vilket känns bra och en lagom ålder.

Vi hade så mycket sett framemot den här påsken och lite långledigt. Helgen började med att Mattias kände sig lite ruggig under gårdagen med lite feber som under dagen idag utvecklades till en magsjuka. Jag hoppas såå att vi övriga slipper, speciellt Alvar. Vi var hos
Mamma och åt lunch och jag hoppas även dom klarar sig undan, håller båda tummarna hårt ✊.


Ja en liten början i alla fall så får vi se var detta slutar 😜

Lite bilder på våran solstråle 










Kram på er!

RSS 2.0